Ang. Coronavirus


Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling
Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale. Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19. Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling. Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis: - Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste - Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage. - Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage. Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Tandudtrækning

En tandudtrækning, eller også kaldet tandekstraktion, er den sidste udvej, når man har udelukket alle andre behandlingsmuligheder. Ingen drømmer om at få revet en tand ud, men det kan desværre blive nødvendigt, hvis tanden af den ene eller anden årsag ikke står til at redde.

Tandudtrækning går i grove træk ud på, at man fjerner tanden fra dens plads i kæbeknoglen og efterfølgende erstatter den manglende tand med en bro eller delprotese, hvis patienten ønsker det. En bro eller delprotese har ikke kun en kosmetisk effekt, men fungerer også som et praktisk element, da broen eller protesen kan være med til at sikre, at de andre tænder ikke flytter sig. Den manglende tand vil dog ikke blive erstattet, hvis der er tale om en visdomstand.

Hvordan foregår en tandudtrækning?

Selvom tanken om at få revet en tand ud kan være meget ubehagelig og angstprovokerende, skal man huske på, at det som hovedregel ikke er farligt at få foretaget en tandudtrækning.

En tandudtrækning foregår enten ved et mindre indgreb eller en lille operation, hvor man fjerner tanden og syr såret efterfølgende. Dette gør man med henblik på at fremme helingen. Da traditionel tandudtrækning sker under lokalbedøvelse, vil man ikke mærke smerte undervejs, men smerterne kan og vil typisk komme efterfølgende. Smerterne kan heldigvis holdes nede ved brug af smertestillende medicin.

Hvad koster en tandudtrækning?

Hvad koster det at få revet en tand ud?

Sådan lyder et af de mest stillede spørgsmål i tandlægebranchen.

Hos Tandlægehuset Brønderslev er vi eksperter i at udføre denne form for indgreb, som vi tilbyder til en rimelig pris. Skriv eller ring til os for at få et prisoverslag.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.