Knækket tand

Selvom der er størst risiko for at knække svækkede tænder, så kan man også risikere at knække en stærk tand, hvis man kommer ud for et uheld i forbindelse med en cykeltur, sportskamp eller noget helt tredje.

Er din tand knækket? Så er det alfa og omega, at du reagerer så hurtigt som muligt. Det forholder sig nemlig således, at jo hurtigere du søger tandlæge, desto bedre vil prognosen for den knækkede tand være.

Ved ønske om akuttid bedes du kontakte os telefonisk inden for vores åbningstider.

Hvordan behandles en knækket tand?

Lige meget om du har knækket en større eller mindre del af din tand, bør du opsøge tandlæge, så du kan få lavet en professionel vurdering af skaden. En tandskade i form af en knækket tand kan behandles på forskellige måder. Den ideelle behandling afhænger ikke kun af, hvordan tanden er knækket, men også af hvor meget der er knækket af.

Hvad angår behandling af en knækket tand, er det vigtigt, at du sørger for at finde og gemme det afknækkede stykke, da det vil kunne bruges på et senere tidspunkt. Der er nemlig en vis sandsynlighed for, at det afknækkede stykke kan sættes på igen, hvis du bliver behandlet umiddelbart efter, at skaden er sket. Det er som regel også muligt at genopbygge den skadede tand med en plastfyldning.

Professionel behandling af knækkede tænder

Hos Tandlægehuset Brønderslev har vi adskillige års erfaring med at behandle knækkede tænder forårsaget af forskellige traumer. Med os i ryggen er du dermed sikret en god og professionel oplevelse.

Vores erfaring viser, at der ofte er gode muligheder for at opbygge en skadet tand på en pæn og naturlig måde, hvis der bliver reageret hurtigt fra patientens side. Derfor bør du ikke tøve med at kontakte os, hvis du har knækket en eller flere tænder. Tiden betyder meget, når det kommer til knækkede tænder.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.