Revne i tand

Revner i tænderne kan forekomme to forskellige steder – i henholdsvis emaljen og tandbenet.

Disse revner kan komme helt naturligt gennem belastning og slid, men revner kan også opstå som resultat af et traume. De revner, som kommer af belastning og slid, er som regel ganske harmløse og kræver som udgangspunkt ingen behandling. Til gengæld er det nødvendigt at behandle større skader, herunder revner, som er kommet af traumer.

Det er nemmere sagt end gjort at identificere en revne i en tand, da disse revner typisk er usynlige. Det forklarer, hvorfor man ikke kan se revnen ved at kigge ind i munden eller ved at foretage en røntgenundersøgelse.

Det er med en bidepind som regel muligt at afsløre, hvorvidt der er en revne i tanden eller ej. Det er altså svært, men ikke umuligt, at identificere en revne.

Mistænker du, at du har revner i tænderne? Så bør du lægge vejen forbi vores klinik snarest.

Hvordan behandler man en revne i tanden?

Sidder der en gammel fyldning i den revnede tand, vil denne først blive fjernet, hvorefter der, hvis nødvendigt, vil blive lavet en ny plastfyldning. Det kan sidenhen blive nødvendigt at lave en midlertidig krone, hvis patienten oplever smerter efter behandlingen.

Udfordringen med revner i tænderne rammer især voksne i aldersgruppen 30-50 år, hvilket hænger sammen med, at tænderne helt naturligt får træthedsbrud efter mange års belastning. Man bør hurtigst muligt opsøge tandlæge, hvis man oplever nogle af de mest almindelige symptomer som tilbagevendende jag, smerter ved tygning m.v.

Lad os tage hånd om din revnede tand

En revnet tand er ofte en plage uden lige, da de tilbagevendende jag og smerter ved tygning kan gøre det svært at nyde tilværelsen. Derfor anbefaler vi dig at henvende dig i vores klinik, hvis du har en stærk mistanke om, at der er opstået en revne i din tand.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.