Ang. Coronavirus


Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling
Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale. Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19. Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling. Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis: - Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste - Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage. - Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage. Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Ømt tandkød

Ømt og irriteret tandkød er noget, som rammer de fleste mennesker, både børn, voksne og ældre. Selvom det er et meget almindeligt fænomen, så er det noget, som man kan og bør behandle, da ømhed i tandkødet kan føles meget ubehageligt.

Der er i årevis blevet forsket i dette fænomen. Her er det lykkes at finde op til flere effektive måder at behandle lidelsen på.

Ømhed i tandkødet kommer typisk af, at ens tandkød er meget følsomt over for tygning, børstning eller temperaturændringer. Et vigtigt faktum er, at de fleste årsager til lidelsen hænger sammen med dine vaner, men der kan også være tale om medicinske årsager.

Årsager til ømt tandkød

Der kan være rigtig mange årsager til ømt tandkød. Blandt de mest udbredte årsager er det værd at fremhæve følgende:

 • Forkert og / eller voldsom brug af tandtråd eller tandbørste
 • Sygdom i tandkødet (f.eks. tandkødsbetændelse)
 • Rygning
 • Stress
 • Blister i munden
 • Dårlig mundhygiejne
 • Hyppigt indtag af sukkerholdige drikke (sodavand, energidrik m.fl.)

Oplever du ømhed, er det ikke utænkeligt, at det skyldes en af ovennævnte årsager. Ofte er der flere årsager til lidelsen.

Problemer med ømt eller blødende tandkød? Her er løsningen

Er du mere end træt af at døje med ømt eller blødende tandkød, så handler det for dig om at ændre vaner. Det er først og fremmest en god idé at minimere eller helt eliminere dit indtag af sodavand, energidrik og andre sukkerholdige drikke. Derudover bør du hurtigst muligt lægge cigaretterne på hylden, hvis du altså er aktiv ryger. Mangler du flere gode tips til at behandle og forebygge ømt eller blødende tandkød? Så gør brug af følgende tips:

 1. Børst dine tænder to gange om dagen (og gerne efter alle måltider)
 2. Anvend tandtråd hver dag
 3. Brug en mild tandpasta
 4. Tag en snak med din tandlæge (du kan få værdifuld vejledning)

Det er relativt nemt at slippe af med smerterne, hvis man vel at bemærke er villig til at gøre en indsats.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.