Skæve tænder

Lider du af skæve tænder, og føler du, at det hæmmer dig i det daglige? I så fald bør du overveje at få rettet dine tænder – for eksempel vha. tandregulering med usynlige bøjler.

I dag er der rigtig mange muligheder for at gøre skæve tænder pæne, hvorfor du kan stole trygt på, at hjælpen er nær.

Mange årsager til skæve tænder

Der kan være rigtig mange årsager til skæve tænder.

Skævheder i tandsættet kan for eksempel være kommet som konsekvens af en ulykke eller dårlige vaner. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at man også kan blive født med skæve tænder, da det er en arvelig faktor.

De mest almindelige årsager består af følgende:

  • Der mangler tænder
  • Dårlige bidvaner
  • Uheld (f.eks. styrt på cyklen)
  • Sygdom i kæben
  • Medfødt (skæve tænder er arveligt)

Hvilken behandling der skal til for at rette op på dine tænder afhænger i høj grad af, hvad der har forårsaget skævhederne. Derfor er det i første omgang vigtigt at finde årsagen.

Behandling af skæve tænder

Ønsker du at få gjort noget ved dine skæve tænder, så skal du under alle omstændigheder en tur forbi din tandlæge, som med udgangspunkt i en tandundersøgelse kan komme med nogle kompetente bud på, hvad der kan gøres i din situation.

I årevis har man haft stor succes med at behandle skæve tænder med tandbøjler. En tandbøjle er dog ikke bare en tandbøjle. Der findes selvfølgelig de klassiske metalbøjler, men der findes også nogle mindre synlige af slagsen.

Det er en realitet, at det generelt er nemmere og mindre smertefuldt at behandle børnetænder end voksentænder, hvorfor det er hensigtsmæssigt at få rettet sine tænder i en tidlig alder.

Om du søger professionel hjælp til at rette skæve tænder på vegne af et barn eller voksen, så kan vi selvfølgelig hjælpe. Tandlægehuset Brønderslev står altid til din rådighed.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.