Ang. CoronavirusVi har fra mandag den 11. maj helt åbent igen, og du kan derfor frit kontakte os.
Vi sidder klar på telefon 96465300

Sundhedsstyrelsen har åbnet for, at tandklinikker nu igen må udføre alle undersøgelser og behandlinger.

I de næste uger kontakter vi alle, der tidligere har fået udsat deres aftaler.

Du må dog kun komme på klinikken, hvis du er helt uden symptomer på sygdom.

Vi bruger alle de værnemidler, som myndighederne anviser, så vi kan passe på dig og os selv. Der er ingen ekstra gebyrer for det.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på klinikken igen.

Huller i tænderne

Huller i tænderne (eller caries) hører til blandt de mest almindelige tandsygdomme. Denne tandsygdom kan ramme såvel børn som voksne. Selvom alle i princippet kan rammes af caries, så er det en kendsgerning, at fysisk handicappede og patienter med mundtørhed er mere udsatte end andre. Gudskelov er det med korrekt mundhygiejne muligt at standse eller endda forebygge huller i tænderne, hvis man vel at bemærke tager affære på et tidligt udviklingsstadie.

Huller i tænderne kan opstå, hvis der er to centrale elementer til stede på samme tid. De to elementer består af henholdsvis bakterier og sukker. Får bakterier fra madrester lov til at blive siddende på tænderne, vil bakterierne kunne omdanne sukker til syre, som vil ætse tænderne. Bliver ætsningen ikke stoppet i tide, vil der på et tidspunkt opstå et hul.

Behandling af huller i tænderne

Der findes forskellige måder, hvorpå man kan behandle et hul i en tand. I mange tilfælde vil en faktisk behandling slet ikke være nødvendig. Begyndende huller kan nemlig tit og ofte afværges uden behandling, da mundens eget spyt som regel kan holde hullerne væk. Derfor kan det være en stor ulempe at lide af mundtørhed.

Er uheldet ude, og har du fået et større hul i tanden, så er du nødt til at besøge din tandklinik hurtigst muligt, så du kan få boret det syge tandvæv væk og i samme ombæring få lavet en plastfyldning. Med en lokalbedøvelse er det muligt at holde de værste smerter væk, når man bliver behandlet for caries.

Der er rig mulighed for at forebygge huller i tænderne ved at børste tænder to gange om dagen, møde op til sine regelmæssige tandlægebesøg og desuden bruge tandstikker og tandtråd som et supplement til tandbørstningen.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.