Ang. Coronavirus


Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling
Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale. Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19. Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling. Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis: - Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste - Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage. - Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage. Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Huller i tænderne

Huller i tænderne (eller caries) hører til blandt de mest almindelige tandsygdomme. Denne tandsygdom kan ramme såvel børn som voksne. Selvom alle i princippet kan rammes af caries, så er det en kendsgerning, at fysisk handicappede og patienter med mundtørhed er mere udsatte end andre. Gudskelov er det med korrekt mundhygiejne muligt at standse eller endda forebygge huller i tænderne, hvis man vel at bemærke tager affære på et tidligt udviklingsstadie.

Huller i tænderne kan opstå, hvis der er to centrale elementer til stede på samme tid. De to elementer består af henholdsvis bakterier og sukker. Får bakterier fra madrester lov til at blive siddende på tænderne, vil bakterierne kunne omdanne sukker til syre, som vil ætse tænderne. Bliver ætsningen ikke stoppet i tide, vil der på et tidspunkt opstå et hul.

Behandling af huller i tænderne

Der findes forskellige måder, hvorpå man kan behandle et hul i en tand. I mange tilfælde vil en faktisk behandling slet ikke være nødvendig. Begyndende huller kan nemlig tit og ofte afværges uden behandling, da mundens eget spyt som regel kan holde hullerne væk. Derfor kan det være en stor ulempe at lide af mundtørhed.

Er uheldet ude, og har du fået et større hul i tanden, så er du nødt til at besøge din tandklinik hurtigst muligt, så du kan få boret det syge tandvæv væk og i samme ombæring få lavet en plastfyldning. Med en lokalbedøvelse er det muligt at holde de værste smerter væk, når man bliver behandlet for caries.

Der er rig mulighed for at forebygge huller i tænderne ved at børste tænder to gange om dagen, møde op til sine regelmæssige tandlægebesøg og desuden bruge tandstikker og tandtråd som et supplement til tandbørstningen.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.