OPDATERET 16:00 DEN 7. APRIL 2021

ANG. CORONAVIRUS

Vi har åbent som normalt.

Nuværende restriktioner har ingen indvirkning på, hvordan tandlæger og klinikpersonale kan udføre det kliniske arbejde. Du kan derfor fortsat trygt gå til tandlæge - tandlægerne følger strenge hygiejniske retningslinjer. Husk venligst at bruge mundbind og at holde afstand i venteværelset.

Coronapas ikke nødvendigt
Det er ikke nødvendigt at have et coronapas eller negativ test for at komme til tandlæge. De almindelige retningslinjer om ikke at møde op hvis man er syg eller har symptomer gælder dog stadig.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 96465300 eller på mail info@entandbedre.dk

Huller i tænderne

Huller i tænderne (eller caries) hører til blandt de mest almindelige tandsygdomme. Denne tandsygdom kan ramme såvel børn som voksne. Selvom alle i princippet kan rammes af caries, så er det en kendsgerning, at fysisk handicappede og patienter med mundtørhed er mere udsatte end andre. Gudskelov er det med korrekt mundhygiejne muligt at standse eller endda forebygge huller i tænderne, hvis man vel at bemærke tager affære på et tidligt udviklingsstadie.

Huller i tænderne kan opstå, hvis der er to centrale elementer til stede på samme tid. De to elementer består af henholdsvis bakterier og sukker. Får bakterier fra madrester lov til at blive siddende på tænderne, vil bakterierne kunne omdanne sukker til syre, som vil ætse tænderne. Bliver ætsningen ikke stoppet i tide, vil der på et tidspunkt opstå et hul.

Behandling af huller i tænderne

Der findes forskellige måder, hvorpå man kan behandle et hul i en tand. I mange tilfælde vil en faktisk behandling slet ikke være nødvendig. Begyndende huller kan nemlig tit og ofte afværges uden behandling, da mundens eget spyt som regel kan holde hullerne væk. Derfor kan det være en stor ulempe at lide af mundtørhed.

Er uheldet ude, og har du fået et større hul i tanden, så er du nødt til at besøge din tandklinik hurtigst muligt, så du kan få boret det syge tandvæv væk og i samme ombæring få lavet en plastfyldning. Med en lokalbedøvelse er det muligt at holde de værste smerter væk, når man bliver behandlet for caries.

Der er rig mulighed for at forebygge huller i tænderne ved at børste tænder to gange om dagen, møde op til sine regelmæssige tandlægebesøg og desuden bruge tandstikker og tandtråd som et supplement til tandbørstningen.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.