Ang. Coronavirus


Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling
Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale. Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19. Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling. Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis: - Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste - Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage. - Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage. Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Tandkroner

En tandkrone er en slags kappe, som sættes uden på en eksisterende tand for at undgå, at den tager yderligere skade. Formålet med tandkroner er i al sin enkelhed at forstærke og beskytte knækkede og svækkede tænder.

Den typiske krone er fremstillet af porcelæn, som er et robust og langtidsholdbart materiale. Dog findes der også tandkroner i mange andre materialer. Hos Tandlægehuset Brønderslev hjælper vi dig gerne med at vælge den helt rigtige krone – i det rigtige materiale og kvalitet.

Om en tandkrone vil gavne dig og dit smil afhænger af dine tænders sundhed. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at få foretaget en undersøgelse med henblik på at fastslå, om en tandkrone vil være den ideelle løsning for dig.

Krone på tand

En tandkrone vil være en god løsning, hvis man enten har knækket et stykke af sin tand, eller hvis tanden er skadet fra tidligere behandlinger. Med en krone vil man nemlig kunne minimere risikoen for, at ens skadede tænder knækker eller på anden vis svækkes yderligere. De fleste mindre tandskader kan genoprettes med en tandkrone.

I dag fremstilles langt de fleste tandkroner af metal og porcelæn, hvor porcelæn er det mest anvendte materiale. Man opnår typisk det mest naturlige resultat med en porcelænskrone, hvorfor denne type krone bør være at foretrække. I visse situationer kan det dog være mere hensigtsmæssigt at anvende en metalkrone.

Behovet for en kronebehandling kan opstå i mange forskellige situationer. Det kan for eksempel være, at du har været uheldig at knække en tand ved at bide i noget hårdt eller har skadet din tand under sport. Lige meget hvordan skaden er opstået, bør du komme forbi vores klinik til en undersøgelse hurtigst muligt.

Hvad koster en tandkrone?

Selvom ens økonomi aldrig bør afholde en fra at få foretaget en nødvendig tandbehandling, så er det rart at vide, hvad tandbehandlingen kommer til at koste. Hos Tandlægehuset Brønderslev skilter vi klart og tydeligt med vores priser i vores prisoversigt, hvor prisen på krone af metal med påbrændt porcelæn bl.a. fremgår. Dog er priserne kun vejledende.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.