OPDATERET 16:00 DEN 7. APRIL 2021

ANG. CORONAVIRUS

Vi har åbent som normalt.

Nuværende restriktioner har ingen indvirkning på, hvordan tandlæger og klinikpersonale kan udføre det kliniske arbejde. Du kan derfor fortsat trygt gå til tandlæge - tandlægerne følger strenge hygiejniske retningslinjer. Husk venligst at bruge mundbind og at holde afstand i venteværelset.

Coronapas ikke nødvendigt
Det er ikke nødvendigt at have et coronapas eller negativ test for at komme til tandlæge. De almindelige retningslinjer om ikke at møde op hvis man er syg eller har symptomer gælder dog stadig.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 96465300 eller på mail info@entandbedre.dk

Parodontose

Parodontose (kronisk tandkødsbetændelse) er en af de mest udbredte tandsygdomme. Det anslås, at sygdommen rammer omkring 40 % af befolkningen, dog især voksne og ældre. Risikoen for at få sygdommen øges i takt med alderen, hvorfor der er god grund til at være på vagt.

Parodontose skal behandles i tide, hvis man skal undgå, at tænderne bliver løse og sidenhen  falder ud. Dette kan i værste fald ske, hvis betændelsen får lov til at brede sig til knoglevæv og rødder.

Hvorfor opstår parodontose?

Denne udbredte tandsygdom starter som en betændelsestilstand i tandkødet, som lige så langsomt breder sig til kæbeknoglen. Uden rettidig behandling vil betændelsen medføre, at det dybereliggende væv bliver nedbrudt.

Det dybereliggende væv er dét, som holder fast på tanden, hvorfor en nedbrydning af dette kan have fatale konsekvenser. De typiske symptomer på nedbrudt væv er, at tænderne bliver løse og sidenhen falder ud, hvis der ikke bliver grebet ind i tide.

I princippet kan alle rammes af parodontose, selvom sygdommen er mest udbredt blandt voksne og ældre. Det er endvidere videnskabeligt bevist, at en række faktorer øger risikoen for at udvikle parodontose. Det drejer sig om faktorer som stress, sukkersyge, rygning og dårlig mundhygiejne.

Hvordan foregår en parodontosebehandling?

For at sætte en stopper for betændelsestilstanden er det nødvendigt at blive behandlet hos en tandlæge. Her vil der blive foretaget en parodontosebehandling, hvor rodoverflader, tandsten og bakterier fjernes. I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at foretage en tandkødsoperation.

En parodontosebehandling er ingen garanti for, at sygdommen ikke vender tilbage. Der vil nemlig altid være en ris risiko for, at tandkødsbetændelsen opstår igen på et senere tidspunkt.

Skriv eller ring til os, hvis du vil vide mere om, hvordan behandlingen foregår.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.