Ang. Coronavirus


Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling
Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale. Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19. Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling. Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis: - Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste - Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage. - Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage. Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Parodontose

Parodontose (kronisk tandkødsbetændelse) er en af de mest udbredte tandsygdomme. Det anslås, at sygdommen rammer omkring 40 % af befolkningen, dog især voksne og ældre. Risikoen for at få sygdommen øges i takt med alderen, hvorfor der er god grund til at være på vagt.

Parodontose skal behandles i tide, hvis man skal undgå, at tænderne bliver løse og sidenhen  falder ud. Dette kan i værste fald ske, hvis betændelsen får lov til at brede sig til knoglevæv og rødder.

Hvorfor opstår parodontose?

Denne udbredte tandsygdom starter som en betændelsestilstand i tandkødet, som lige så langsomt breder sig til kæbeknoglen. Uden rettidig behandling vil betændelsen medføre, at det dybereliggende væv bliver nedbrudt.

Det dybereliggende væv er dét, som holder fast på tanden, hvorfor en nedbrydning af dette kan have fatale konsekvenser. De typiske symptomer på nedbrudt væv er, at tænderne bliver løse og sidenhen falder ud, hvis der ikke bliver grebet ind i tide.

I princippet kan alle rammes af parodontose, selvom sygdommen er mest udbredt blandt voksne og ældre. Det er endvidere videnskabeligt bevist, at en række faktorer øger risikoen for at udvikle parodontose. Det drejer sig om faktorer som stress, sukkersyge, rygning og dårlig mundhygiejne.

Hvordan foregår en parodontosebehandling?

For at sætte en stopper for betændelsestilstanden er det nødvendigt at blive behandlet hos en tandlæge. Her vil der blive foretaget en parodontosebehandling, hvor rodoverflader, tandsten og bakterier fjernes. I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at foretage en tandkødsoperation.

En parodontosebehandling er ingen garanti for, at sygdommen ikke vender tilbage. Der vil nemlig altid være en ris risiko for, at tandkødsbetændelsen opstår igen på et senere tidspunkt.

Skriv eller ring til os, hvis du vil vide mere om, hvordan behandlingen foregår.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.