Ang. Coronavirus


Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling
Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale. Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19. Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling. Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis: - Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste - Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage. - Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage. Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Tandbørstning

Tandbørstning er en disciplin, som alle og enhver bør mestre, da den daglige tandbørstning er afgørende for menneskets mundhygiejne og tandsundhed.

Sunde og flotte tænder kommer ikke af sig selv. Det kræver løbende pleje at bevare et flot tandsæt, hvorfor man aldrig bør gå på kompromis med tandbørstningen. Børster du tænder to gange om dagen, men føler du alligevel ikke, at dine tænder er så sunde og pæne, som de burde være, så skyldes det måske, at du børster dine tænder forkert.

Kunsten at børste tænder

De fleste danskere ved, at man skal børste tænder to gange om dagen for at holde de skadelige bakterier væk fra tænderne, men hvad med varigheden? En god hovedregel går på, at man skal børste tænder i to minutter ad gangen, henholdsvis morgen og aften.

Man får sjældent noget ud af at børste tænder mere end to gange om dagen. Faktisk kan overdrevet tandbørstning føre til skader på tandemalje og tandkød.

Herunder får du nogle gode tips til at børste tænder:

  • Børst med et let tryk
  • Børst i cirkler (cirkulære bevægelser sikrer en mere effektiv børstning)
  • Børst i minimum to minutter ad gangen (morgen og aften)
  • Børst samtlige tænder (også de bagerste og mindre synlige)
  • Brug den rigtige tandbørste og tandpasta (rådfør dig med din tandlæge)

Det er nemmere sagt end gjort at finde den rigtige tandbørste og tandpasta, da der findes rigtig mange varianter på markedet. Derfor er det en god idé at rådføre sig med sin tandlæge, som helt sikkert har nogle anbefalinger.

Supplementer til den daglige tandbørstning

I dag findes der en lang række redskaber, som kan bruges til at supplere den daglige tandbørstning. Blandt de mange redskaber er det værd at anskaffe sig tandtråd og tandstikker, som kan være med til at holde tænderne fri for bakterier.

Hos Tandlægehuset Brønderslev kan du få alt den vejledning, du har brug for, når det kommer til tandbørstning og generel tandpleje.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.