Tandrensning

En god mundhygiejne er afgørende for, at man kan forebygge tandsygdomme som parodontose og caries, men hvad er opskriften på en sund mundhygiejne?

Du kan sikre dig en god mundhygiejne ved at børste dine tænder to gange om dagen og desuden huske at bruge tandtråd. Den daglige tandbørstning og brug af tandtråd er ganske rigtigt med til at holde tænderne pæne og fri for bakterier, men det kan være svært at komme alle bakterierne til livs alene ved at bruge en tandbørste og tandtråd, hvorfor man bør supplere med anden behandling, i form af tandrensning.

Det er med professionel tandrensning muligt at forebygge en lang række tandsygdomme, som kan opstå, hvis tandsten ikke fjernes i tide.

Hvor ofte du skal have renset dine tænder afhænger af dine tænders sundhed. De fleste patienter kan dog nøjes med at få foretaget tandrensning én gang om året eller hvert andet år, mens patienter med caries og tandkødsbetændelse vil blive anbefalet at få renset tænder hyppigere.

Hvornår er det tid til tandrens?

Du gør klogt i at bestille tid til en tandrensning hurtigst muligt, hvis du døjer med hårde belægninger på tænderne. De hårde belægninger kaldes også for tandsten, som kan give anledning til sygdom i munden, hvis de ikke fjernes, før det er for sent.

Der er ingen regler for, hvor tit man skal komme forbi til en tandrensning, men vi anbefaler, at man får foretaget behandlingen én gang om året, med mindre tandlægen anbefaler andet.

Udgifterne til tandrensning er givet godt ud, da det med hyppig rensning er muligt at forebygge mange omkostningsrige tandsygdomme. Generelt er det betydeligt nemmere og ikke mindst billigere at forebygge tandsygdomme end at behandle dem.

Hvad koster en traditionel tandrensning?

En tandrensning kan udføres på ganske kort tid uden brug af avanceret udstyr, hvorfor det er muligt at holde prisen på denne behandling nede på et overkommeligt niveau. Det betyder, at alle har råd og mulighed for at få foretaget en tandrensning hos en professionel tandklinik.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.