Ang. Coronavirus


Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling
Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale. Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19. Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling. Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis: - Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste - Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage. - Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage. Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Visdomstænder

Visdomstænder er betegnelsen for de store kindtænder, som man typisk får sent i teenageårene. Man kan i alt få fire visdomstænder, som bryder frem bagerst i mundhulen.

I det store hele er visdomstænder ikke til megen gavn, men det er ikke ensbetydende med, at de nødvendigvis skal fjernes. Det er kun nødvendigt at fjerne tænderne, hvis de giver anledning til tandproblemer i form af betændelse e.l. Der sker tit og ofte det, at der ikke er tilstrækkelig med plads til tændernes frembrud, hvor en tandudtrækning typisk er den eneste udvej.

Fjernelse af visdomstand

Som hovedregel er der ingen grund til at pille ved de frembrudte visdomstænder, hvis man ikke oplever smerter eller gener.

At fjerne en visdomstand er som udgangspunkt kun nødvendigt, hvis der er et eller flere problemer til stede. Opstår der jævnligt betændelse i tandkødet, er der hul i visdomstanden, eller gnaver visdomstanden på nabotanden, så vil vi under normale omstændigheder vurdere, at det er bedst at fjerne visdomstanden helt.

Det er forskelligt, hvordan vi vælger at fjerne en visdomstand, da det afhænger af, hvordan tanden sidder i munden. Det er i den anledning ret væsentligt, om tanden er helt eller delvist frembrudt. En simpel tandudtrækning kan faktisk være tilstrækkelig, hvis visdomstanden er fuldt frembrudt.

Få fjernet den uønskede visdomstand

Slås du med en eller flere uønskede visdomstænder, så kan du i samråd med din tandlæge vurdere, om de skal fjernes. Det bør i hvert fald tages til overvejelse, hvis der opleves symptomer som hævelse, ømhed, smerter og synkebesvær. Disse symptomer er nemlig nogle af de mest almindelige tegn på betændelse.

Hos Tandlægehuset Brønderslev har vi stor erfaring med at fjerne visdomstænder, ligesom vi har masser af erfaring i at vejlede i pleje af tænder.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.