Ang. Coronavirus


Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling
Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale. Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19. Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling. Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis: - Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste - Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage. - Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage. Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Røntgenbilleder

Røntgen er en udbredt undersøgelsesform, som foretages ved hjælp af røntgenstråler.

Denne undersøgelse bruges, for vores og andre tandlægers vedkommende, til at diagnosticere patientens tænder og knogler. Det er med billeder fra røntgenundersøgelsen muligt at få et unikt indblik i tændernes og knoglernes tilstand og placering.

Det er både nemt og helt smertefrit at få foretaget en røntgenundersøgelse, hvorfor det ikke er noget, man skal frygte. I princippet er det slet ikke sikkert, at du skal have foretaget en sådan undersøgelse, når du er hos tandlægen. Det er kun nødvendigt, hvis tandlægen er i tvivl om, hvorvidt tænderne eller knoglerne er berørt af sygdom. Dette kan man nemlig ikke altid se med det blotte øje, hvorfor røntgen er en fantastisk opfindelse.

Hvorfor skal jeg have foretaget en røntgenundersøgelse?

Det er normal procedure, at der bliver taget røntgenbilleder før, under og efter en rodbehandling, før en større kronebehandling, før indsættelse af et tandimplantat og i en håndfuld andre situationer. En røntgenundersøgelse kan også være med til at afgøre, om en behandling har hjulpet, eller om en sygdom omvendt er blevet forværret. Ergo er røntgen et fuldkommen uundværligt redskab.

I tvivlsfælde vælger vi ofte at tage røntgenbilleder, da disse billeder kan afsløre tandsygdomme og potentielle udfordringer.

Røntgenbilleder sikrer en optimal tandbehandling

Som patient bør du ikke kun se en røntgenundersøgelse som en irriterende ekstraudgift, men nærmere som en sikkerhed for, at du bliver tilbudt den ideelle behandling. Uden røntgenbilleder er det nemlig svært at vurdere, hvilken behandling der vil gavne dig mest.

Hos Tandlægehuset Brønderslev råder vi over det nyeste og mest moderne udstyr – herunder digitale røntgenapparater. Det er takket være disse moderne apparater muligt at tage røntgenbilleder på få minutter. Efter endt undersøgelse vil du blive præsenteret for billederne samt resultaterne / betydningen af disse. I den anledning har du naturligvis mulighed for at stille spørgsmål, hvis du skulle være i tvivl om noget.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.