Tandkødsbetændelse

Det er som udgangspunkt ikke farligt at lide af tandkødsbetændelse, men hvis man ikke kommer betændelsen til liv i tide, kan man risikere, at det udvikler sig til parodontose.

Du har muligvis tandkødsbetændelse, hvis dit tandkød begynder at bløde som følger af brug af tandstikker eller tandbørste. Det er i den forbindelse altafgørende, at du skrider til handling, inden den eventuelle betændelse udvikler sig til parodontose, da det er betydeligt mere krævende at behandle parodontose.

Hvem får tandkødsbetændelse?

I princippet kan alle få tandkødsbetændelse, men det er især voksne i aldersgruppen 30-40 år, som oplever denne ubehagelige betændelsestilstand. Det er gudskelov relativt simpelt at undgå tandkødsbetændelse, da det langt hen ad vejen blot handler om at bevare en god mundhygiejne samt at undgå brug af tobak. Det er nemlig en realitet, at rygere og personer med dårlig mundhygiejne har større risiko for at få betændelse i tandkødet end andre.

Foruden at børste tænder og undgå rygning er det alfa og omega, at man overholder sine regelmæssige tandlægebesøg og får foretaget en grundig tandrensning fra tid til anden.

Symptomer på tandkødsbetændelse

De mest almindelige symptomer på tandkødsbetændelse består af følgende:

  • Tandkødet er hævet, ømt og højrødt
  • Tandkødet bløder ved tandbørstning eller ved brug af tandstikker
  • Tandkødet har trukket sig tilbage fra tænderne

Mistanke om betændelse i tandkødet? Lad os hjælpe

Frygter du, at du har fået tandkødsbetændelse, så opfordrer vi dig til at tage fat i os ved først mulige lejlighed. Det er nemlig meget vigtigt, at der bliver kigget på dine tænder og tandkød.

Uden rettidig behandling af tandkødsbetændelse er det meget sandsynligt, at betændelsen udvikler sig til parodontose.

Kontakt os nu – vi kan også hjælpe dig.